T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi

ALACAHAN YÖRESEL EL SANATLARI KURS MERKEZİ FAALİYETLERİMİZ

ALACAHAN YÖRESEL EL SANATLARI KURS MERKEZİ FAALİYETLERİMİZ

 

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Kurslarımız

 

Yöresel yemeklerin, tatlıların yapıldığı kurslarımız yıl boyu belirli aralıklarda açılmaktadır. Kurs programlarımızda mutfak uygulamaları, Türk mutfağı yemekleri, hamur ürünleri, tatlı yapım teknikleri, açık büfe, Pasta ve Tatlı Yapımı kurslarında; temel hamur teknikleri, pasta yapım teknikleri, pastane organizasyonu, tatlı yapım teknikleri, açık büfe, Servis kurslarında; yiyecek servisi, konuk masasında servis, yemek gruplarının servisi, içecek servisi eğitimleri verilmektedir.

 

Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Kurslarımız

 

Yöresel el sanatlarımız, toplumların yaşam biçimlerini, gelenek ve göreneklerini yaşamak ve yaşatmak için gösterilen çabanın sonucunda ortaya çıkmıştır. Yöre halkının yaşam biçimleri, coğrafyaları, inançları, ekonomik olanakları ve kültürleri hakkında bilgi veren yöresel el sanatları, yöre insanıyla bütünlük sağlar. Trabzon ilinin unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarını yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırabilmek ve kadınların iş gücü piyasasına katılımları önündeki engelleri azaltmak yoluyla kadınların istihdam edilebilirliğiniartırmak için Alacahan da kurs faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

 

Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarımız

 

Mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Ayrıca hoşça vakit geçirmek zamanını iyi değerlendirmek isteyenlere yönelik kurslarımız Alacahan da açılmaktadır. Kurslarda başarılı olan kursiyerlerimiz isterlerse kurs faaliyetlerimize devam ederek alanda kendilerini geliştirebilmektedirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 15:04 - Görüntülenme: 223
  Beğen | 0  kişi beğendi